Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Відвідування сайта
Total 25 common:people_all_forms
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 48 common:people_all_forms

18 січня  святкують Всесвітній День Сніговика.

Date: 26 січня 2021 о 13:47, Refreshed 28 січня 2021 о 08:23
98 views

Ліпіть сніговиків, і нехай ваші мрії збуваються!
ТУТ МІСТИТЬСЯ ВІДЕО.

А чи знаєте Ви, що 18 січня 
святкують Всесвітній День Сніговика?

   Така чудова ідея прийшла в голову німецькому колекціонеру  Корнеліусу Гретцу, який ще будучи юнаком, почав збирати зображення сніговиків. У 2008 році він увійшов зі своєю колекцією в книгу рекордів Гіннеса! У нього більше трьох тисяч експонатів! І все це - Сніговики!
Колекціонер запропонував святкувати День Сніговика. Він розмірковував так:      
•    по-перше, в середині січня в багатьох країнах є сніг;
•    по-друге, число 18 схоже на Сніговика, який тримає в руках мітлу;
•     по-третє, в цей день ще не було ніякого міжнародного свята!
   В Україні це свято нове, однак це не заважає провести з дітьми цікаве тематичне заняття.
У нашій школі з 18 по 22 січня проходив фотоконкурс «Снігові фігури». Учні та вчителі активно включилися у роботу: на конкурс вислали 102 фото, самих учасників було 405 (в школі навчається 614 учнів). А вже снігові фігури вражали видумкою, композиційною завершеністю, масштабом, майстерністю – від різноманітних сніговиків, скульптур, до величезних фортець і замків.
    Сніговик (він же — «Снігова баба») — проста снігова скульптура створювана взимку — здебільшого дітьми. Ліплення сніговиків — з давніх часів дитяча зимова гра.
    Походження сніговика неясне. Та все ж, Боб Екштейн, автор «Історії сніговика», дослідивши художні зображення в європейських музеях, картинних галереях і бібліотеках, стверджує, що сніговики відомі з середньовічної доби.
   Найпростіший сніговик складається з трьох снігових куль, одержуваних шляхом ліплення сніжок і накочування на них лежалого снігу. Найбільша куля стає черевцем сніговика, поменше - грудьми, а найменший - головою. Реалізації інших частин тіла можуть варіювати, але є канонічне уявлення про сніговика, якому реальні сніговики можуть не відповідати, але воно поширене в казках і мультфільмах.
   Руки сніговика можуть бути представлені двома гілками, але іноді робляться символічні руки з двох невеликих грудок снігу. У "руки" сніговикові часто дається заступ або мітла яку встромляють в сніг поряд із фігурою. 
   Іноді сніговик забезпечується двома ступнями зі сніжних грудок, які ніби визирають з-під поли його шуби. Канон вимагає, щоб ніс сніговика був зроблений з моркви (морква добре зберігалася до зими в селянських господарствах), але в реальності сучасних умов частіше використовуються доступніші підручні матеріали (камінці, палички вугілля) якими позначаються і інші риси обличчя. На голову сніговикові іноді надягають відерце.
    Один з найбільших сніговиків зробили в лютому 1999 р в місті Бетел, штату Мен. Його назвали "Ангус, Король Гори" на честь Ангуса Кінга, який був тоді губернатором Мена. Сніговик був 35 метрів заввишки і понад 4000 т вагою. У 2008 році, там же, зробили сніговик ще більший: висотою: 37 м і вагою 6000 т.
    Напередодні Різдва 2010 року англійським вченим Девідом Коксом (David Cox), членом Квантового відділення Національної фізичної лабораторії Лондона, спільно з колегами був створений символ сніговика з двох горошин сплаву олова розміром 0,01 мм . Ніс сніговика зроблений з платини, діаметр його становить всього 0,001 мм. Обличчя і посмішка сніговика були вирізані за допомогою сфокусованого пучка іонів.
    У Норвегії в темний час доби люди обходили сніговиків десятою дорогою, бо вважали, що побачити снігову фігуру ввечері – поганий знак, а розглядати сніговика з вікна вночі взагалі вважали небезпечним.
   У Румунії особливе значення надають декоруванню зони декольте сніговика. Не важливо, хто він: чоловік чи жінка, на ньому повинно бути намисто-оберіг (в'язка часнику).
У 2012 році, на території туристичного комплексу «Буковель» зліпили найбільшого сніговика в Україні. Його висота сягала 4,85 м (без капелюха). У ліпленні брали участь всі охочі.
   З давніх-давен сніговиків ліпили та поважали як і володаря зими - Мороза. Сніговиків просили про зменшення лютих морозів. Християнська легенда розповідає, що сніговики — це янголи. Адже сніг — дар з неба. Ці зимові герої передають Богові прохання людей. Тому зі "свіжого" снігу ліпили маленького сніговичка і шепотіли йому сокровенні бажання. Вважалося, як тільки фігурка розтане, бажання буде доставлено на небеса та неодмінно здійсниться.
Ліпіть сніговиків, і нехай ваші мрії збуваються!

Comments:
Only authorized users can leave comments.